Ska du flytta? Det är inte helt lätt att veta vart man ska vända sig om inte släkt och vänner man kan be om flytthjälp. Antingen så ringer du en flyttfirma som du känner till, eller så googlar du för att flytta se vilka du kan hitta. Problemet är att det tar tid och det är inte särskilt lätt att veta om de prisförslag du får av dessa flyttfirmor är bra.

Hur jämför man priset?

Om man skall ha en rättvis (och användbar!) jämförelse så är det viktigt att man kommer ihåg vissa viktiga saker. I våra guider kan du läsa mer här:

Hjälp med flytt

I en flytt igår olika moment. En flyttfirma kan hjälpa till med en eller flera delar av detta:

 • Uppskattning av storlek
  Det första steget är att uppskatta hur stort bohaget som skall flyttas är. Flyttfirmor kan hjälpa till med den uppskattningen. Hos oss på Packbud kan du använda vårt enkla verktyg för att lista upp de stora saker du har i ditt hus/lägenhet. Glöm inte bort att räkna med källar, vinds och trädgårdsförråd!
 • Packning
  Att packa alla saker är tidskrävande. Du behöver kartonger och packmaterial för att skydda ömtåligt gods.. Skall man bara ta en del saker, tex om man skall flytta hemifrån, är det givetvis lättast att göra själv.
 • Inlastning
  Flyttfirman lastar in saker i lastbilen. De vet hur man skall packa efektivt för att skydda möbler och ömtåligt gods.
 • Transport
  Kostnaden för transporten är typiskt beroende av avståndet och storleken på flyttlasset.
 • Urlastning
  Väl framme skall kartonger och sker lastas. Om du vill att de skall placeras i rätt rum, måste du komma överens med flyttfirman om detta så att allt kan märkas upp i packningen.

Använd PackBud när du behöver hjälp med din flytt. Det är enkelt, smidigt och kostnadsfritt att lägga upp en transportförfrågan. Ange de tidsramar som är lämpliga för dig och få alternativ från mängder av transportörer som är specialister på just flyttar och transport av möbler till bra pris

Billigast, snabbast eller miljövänligast – du bestämmer.