Om man har en bil som behöver fraktas från ett ställe till ett annat är givetvis det enklaste att köra bilen. Ibland går ju inte det. Det finns givetvis olika anledningar till varför du vill transportera en bil.

  • Du har köpt en begagnad bil och behöver transportera hem den. Genom att utnyttja biltransport i Sverige så kan du utöka ditt sökområde och köpa just den bilen du vill ha oavsett var i landet den finns.
  • Du har sålt din bil och ska ombesörja transporten.
  • Du flyttar och behöver ha med bilen men kan inte köra den. Detta är ganska typiskt för transporter till södra Europa. Här på Packbud förmedlar vi då och då transport av bil till Spanien, Portugal och Italien.
  • Du skall köra den till skroten eller verkstad och den är okörbar eller har körförbud.

Hur gör man när man vill frakta något som inte kan köras till destinationen? Hur mycket kostar det och vad ingår i eb biltransport? Det kan ta en hel del tid att hitta ett lämpligt företag för din transport speciellt om man vill jämföra pris från olika transportörer.

Hos Packbud är det enkelt att jämföra pris på biltransporter och hitta en transportör eller åkeri som passar. Vi har många anslutna företag som transporterar bilar över hela landet, både på stora biltransportfordon och på mindre biltrailers som tar en eller två bilar. Leveranstiden varierar från en dag för enskilda transporter till ca 1 - 2 veckor för längre transporter, tex mellan norra och södra Sverige.

Vad kostar en biltransport?

Det är många olika faktorer som påverkar priset på en biltransport. I princip är det så att den viktigaste komponenten är typen av transport. Korta transporter görs företrädevis med enskilda biltrailers som bara tar en bil. Det kan röra sig om transporter till och från verkstad etc. För längre transporter blir det normalt väldigt oekonomiskt att köra enskilda bilar. Då finns istället större biltrailer som kan ta 6 - 10 bilar och som fraktar fordon typiskt mellan terminaler inom Sverige eller i Europa. På så vis kan man hitta det lägsta priset på sin biltransport.
Ett specialfall är transporter av bilar i släp med kåpa. Detta är speciellt släb byggda för att transportera bilar på ett skyddat sätt. Detta används främst för väldigt dyra bilar, transport av entusiastbilar till och från utställning och tävlingsbilar.

Detta är de viktigaste komponenterna som påverkar priset:

  • Distansen är givetvis den viktigaste faktorn. Ju längre transport desto dyrare, men vilken typ av väg transporten går på spelar också in.
  • Sträckan påverkar också priset. Om det är en sträcka med mycket transporter och kanske en existerande transport redan planerad blir det billigare. Ett exempel är Stockholm – Göteborg, där går det mycket trafik. På andra ställen som tex biltransporter i norrland är dyrare.
  • Storleken på bilen kan påverka, speciellt om det är riktigt stora fordon.
  • Om biltransporten går utanför Europa kan tulldeklarationspapper och liknande behöva följa med. Den administrationen kan kosta lite extra, men å andra sidan kan det löna sig att ha en transportör som är van vid internationella biltransporter. Frakta bil inom Europa har normalt inga sådana utmaningar.

Däremot kan man säga att storleken på bilen spelar ganska liten roll, såvida inte det är ett väldigt litet fordon, typ en mopedbil som kan gå att köra in i en vanlig lastbil, eller ett väldigt stort fordon (tex en större van eller pickup) som inte får plats på en vanlig fordonstrailer.

Hur gör man för att hitta bästa transportör av bilar?

Använd PackBud när du vill boka transport eller behöver hjälp att hitta en transportfirmafirma för att transportera din bil eller annat fordon. Det är enkelt, smidigt och kostnadsfritt att lägga upp en transportförfrågan. Ange de tidsramar som är lämpliga för dig och få alternativ från flertalet transportörer som är experter på just biltransporter. Eftersom du får flera prisförslag direkt är det enkelt att båda söka, jämföra och boka, allt på samma ställe!

Eftersom transportörer lägger upp sina körningar på Packbud.com så kan de ibland ta din transport som retur för en existerande körning. Speciellt om du är flexibel med tiden!

Hos Packbud finns hundratals transportörer registrerade, alla granskade, med lång erfarenhet och rätt certifiering. På så vis är din transport alltid trygg säker. Vi har ett eget system för att övervaka transporter. Våra anslutna transportörer rapporterar in när lasten är upplockad och när den är levererad. Du får aviseringar med email eller SMS och på så vis kan du ha koll på var ditt gods befinner sig.

Har du bråttom finns det alltid transportörer till hands som kan frakta ditt gods direkt, men om du är flexibel finns också billigare alternativ. Tex kan transportören ta din bil som retur vid en annan transport.

Notera också att vi har transportörer som tar hand om andra typer av fordon, både större fordon som tex traktorer och anläggningsmaskiner som transporteras på speciella släp samt mindre fordon som mopedbil, ATV och smöskoter som kan lastas i en vanlig lastbil.

Billigast, snabbast eller miljövänligast – du bestämmer.