Hur gör man när man vill transportera något som inte kan köras till destinationen? Vart ska man vända sig för att hitta ett företag som kan genomföra en biltransport? Hur mycket kostar det och vad ingår? Om du inte har erfarenhet av att transportera bilarkanske du googlar runt för att hitta någon lämplig transportör. Det kan ta en hel del tid att hitta ett lämpligt företag för din transport och man vet inte heller om det pris du får är det bästa.

Det finns givetvis olika anledningar till varför du vill transportera en bil.

  • Du har köpt en begagnad bil och behöver transportera hem den.
  • Du har sålt din bil och ska ombesörja transporten.
  • Du flyttar och behöver ha med bilen men kan inte köra den.
  • Du skall köra den till skroten eller verkstad och den är okörbar eller har körförbud.

Vad kostar en biltransport?

Det är många olika faktorer som påverkar priset på en biltransport.

  • Distansen är givetvis den viktigaste faktorn. Ju längre transport desto dyrare
  • Sträckan påverkar också priset. Om det är en sträcka med mycket transporter och kanske en existerande transport redan planerad blir det billigare. Ett exempel är Stockholm – Göteborg, där går det mycket trafik. På andra ställen som tex biltransporter i norrland är dyrare.
  • Storleken på bilen kan påverka, speciellt om det är riktigt stora fordon.

Använd PackBud när du vill boka transport eller behöver hjälp att hitta en transportfirmafirma för att transportera din bil eller annat fordon. Det är enkelt, smidigt och kostnadsfritt att lägga upp en transportförfrågan. Ange de tidsramar som är lämpliga för dig och få alternativ från flertalet transportörer som är experter på just biltransporter.

Hos Packbud finns hundratals transportörer registrerade, alla granskade, med lång erfarenhet och rätt certifiering.

Har du bråttom finns det alltid transportörer till hands som kan frakta ditt gods direkt, men om du är flexibel finns också billigare alternativ.

Billigast, snabbast eller miljövänligast – du bestämmer.