Om man har en bil som behöver fraktas från ett ställe till ett annat är givetvis det enklaste att köra bilen. Ibland går ju inte det. Det finns givetvis olika anledningar till varför du vill transportera en bil.

  • Du har köpt en begagnad bil och behöver transportera hem den.
  • Du har sålt din bil och ska ombesörja transporten.
  • Du flyttar och behöver ha med bilen men kan inte köra den.
  • Du skall köra den till skroten eller verkstad och den är okörbar eller har körförbud.

Hur gör man när man vill frakta något som inte kan köras till destinationen? Vart ska man vända sig för att hitta ett företag som kan genomföra en biltransport? Hur mycket kostar det och vad ingår? Det kan ta en hel del tid att hitta ett lämpligt företag för din transport speciellt om man vill jämföra pris från olika transportörer.

Hos Packbud är det enkelt att jämföra pris på biltransporter och hitta en transportör eller åkeri som passar. Vi har många anslutna företag som transporterar bilar över hela landet, både på stora biltransportfordon och på mindre biltrailers som tar en eller två bilar. Leveranstiden varierar från en dag för enskilda transporter till ca 1 - 2 veckor för längre transporter, tex mellan norra och södra Sverige.

Vad kostar en biltransport?

Det är många olika faktorer som påverkar priset på en biltransport.

  • Distansen är givetvis den viktigaste faktorn. Ju längre transport desto dyrare, men vilken typ av väg transporten går på spelar också in.
  • Sträckan påverkar också priset. Om det är en sträcka med mycket transporter och kanske en existerande transport redan planerad blir det billigare. Ett exempel är Stockholm – Göteborg, där går det mycket trafik. På andra ställen som tex biltransporter i norrland är dyrare.
  • Storleken på bilen kan påverka, speciellt om det är riktigt stora fordon.
  • Om biltransporten går utenför Europa kan tulldeklarationspapper och liknande behöva följa med. Den administrationen kan kosta lite extra, men å andra sidan kan det löna sig att ha en transportör som är van vid internationella biltransporter. Frakta bil inom Europa har normalt inga sådana utmaningar.

Hur gör man för att hitta bästa transportör av bilar?

Använd PackBud när du vill boka transport eller behöver hjälp att hitta en transportfirmafirma för att transportera din bil eller annat fordon. Det är enkelt, smidigt och kostnadsfritt att lägga upp en transportförfrågan. Ange de tidsramar som är lämpliga för dig och få alternativ från flertalet transportörer som är experter på just biltransporter. Eftersom transportörer lägger upp sina körningar på Packbud.com så kan de ibland ta din transport som retur för en existerande körning. Speciellt om du är flexibel med tiden!

Hos Packbud finns hundratals transportörer registrerade, alla granskade, med lång erfarenhet och rätt certifiering.

Har du bråttom finns det alltid transportörer till hands som kan frakta ditt gods direkt, men om du är flexibel finns också billigare alternativ.

Billigast, snabbast eller miljövänligast – du bestämmer.