Allmänt

Hur fungerar PackBud?

Vi på PackBud skapar effektiva och hållbara transporter. Vi förmedlar transport- och flyttuppdrag över hela världen med hjälp av ett nätverk av flera hundra kvalitetssäkrade Transportörer. Transportörerna kan på ett enkelt sätt maximera sina lastutrymmen vilket är positivt ur miljöhänseende. Du som transportköpare får hjälp på ett enkelt och smidigt sätt. Efter att du hittat ett bud som passar din transport och skickat din transportförfrågan betalar du till ett mellankonto hos oss. Sedan kommer transportören att bekräfta att den kan utföra transporten och ni kan göra upp om eventuella detaljer i upphämtning och avlämning. Vi håller inne på pengen tills dess att leveransen är utförd.

Vad kostar det?

Du betalar inget för att använda Packbud. Kostnaden för själva transporten beror på många faktorer som vad du vill transportera, din flexibilitet etc. Du får prisförslagen direkt när du söker.

På vilket sätt är Packbuds tjänst miljövänlig?

Ofta är transporter på väg bara fyllda delvis och ofta är det svårt att fylla upp returer när transporter görs. Packbuds tjänst gör att transportörer kan lägga upp sina existerande körningar och på så vis hitta fler transporter för samma bil. På så vis blir miljöbelastningen mindre per lastbil och per kilomerter på vägen.

Hur lång tid tar det innan jag får transporten bekräftad?

Oftast kommer ett bud från transportören inom 24 timmar från att transportförfrågan läggs upp.

Kollar PackBud de Transportörer som anslutit sig till tjänsten?

Alla Transportörer som ansluter sig till PackBud måste försäkra att de innehar giltiga tillstånd och erforderliga försäkringar. Vi gör också manuella stickprover för att säkerställa att transportörerna verkligen är de du utger sig för att vara.

Betalning & Bokning

Vem betalar för transporten?

Den som skapat en förfrågan och vill boka en transport betalar också för transporten, i förskott. Vi på PackBud ersätter transportören efter utfört transport- eller flyttuppdrag. Packbud tar ut en ersättning av transportören för varje genomförd transport

När och hur betalar jag för en transport?

När du accepterar ett erbjudande från en transportör görs en preliminär reservation med kort eller Klarna via vår säkra betalningstjänst i samarbete med Stripe. I detta läge dras ännu inga pengar från ditt konto

När transportören bekräftar transporten så drar packbud pengarna från ditt konto. Vi håller dock dessa på ett mellankonto och innan transporten genomförs och du är nöjd får transportören inga pengar.

.

Får jag en bekräftelse och ett kvitto på min transportbokning?

När transportören accepterat transporten som ska utföras sammanställs en bokning som både du och Transportören kan ta del av. Bokningen finns tillgänglig både på Sajten men kommer även skickas via e-post till den e-postadress du har angivit i bokningen.

Hur får jag kontakt med transportören efter att jag bokat en transport?

På din bokningssida finns ett chatfönster där du kan skicka och ta emot information från transportören.

Avbokningar & Reklamationer

Hur avbokar jag en bokning som gjorts?

Önskar du avboka en transport du bokat hos oss så behöver du både meddela Transportören och oss på PackBud. Vi rekommenderar att du både muntligen underrättar Transportören och via mail. Till PackBud behöver du skicka ett mail genom vårt formulär Kontakta oss. För information om regler för avbokningar hänvisar vi till våra Användarvillkor

Hur reklamerar jag om jag behöver det?

Vid eventuella reklamationsärenden, kontakta alltid den Transportör du anlitat. Skulle du ändå behöva bolla något med oss är du välkommen att höra av dig via vår Kontakta-oss-sida.

Försäkringar

Ingår det försäkring när jag använder PackBud?

Transporter som bokas via Packbuds tjänst är försäkrade enligt utförande Transportörs villkor.

Mer detaljerad information finns i våra Användarvillkor.