Hur gör man när man vill transportera något som inte kan köras till destinationen? Vart ska man vända sig för att hitta ett företag som kan genomföra en transport? Om du inte har erfarenhet av att transporterter kanske du googlar runt för att hitta någon lämplig transportör. Det kan ta en hel del tid att hitta ett lämpligt företag för din transport och man vet inte heller om det pris du får är det bästa.

Vill man skicka paket till utlandet finns det många aktörer som kan ombesörja det. Om det är lite större transporter som tex en bil aller en båt som skall transporteras krävs mycket speciella transporter med specialiserade transportörer. Ibland lönar det sig till och med att köra bilen eller båten till destinationen, även om det är nere vid medelhavet.

Om man dock vill göra en mindre transport är det lite svårare. Du vill inte betala för en hel lastbil, men du behöver fortfarande hjälp med lastning och lossning. Det betyder att det blir väldigt stor skillnad i pris mellan olika transportörer, inte för att de är olika, utan för att just din transport passar in olika väl i deras planering. Att ringa runt och jämföra blir tidsödande och svårt.

Vad kostar en transport inom Europa?

Givetvis beror priset på transporten på vart i Europa du behöver vill transportera gods. Men det är inte bara sträckan som spelar in, det är också destinationen själv. Speciellt om det rör sig om en mindre möbeltransport, som kan gå i en del av en större lastbil. Då spelar det roll hur trafikerad sträckan är och hur mycket omlastning som kommer att behövas på vägen.

Vi har samlat en del information om olika destinationer som vi har god täckning på här bland de anslutna åkerierna:

Vill man flytta utomlands finns det ytterligare en lång rad aspekter att ta hänsyn till.

Använd PackBud när du vill söka och jämföra priser på transport eller behöver hjälp att boka en pålitlig och erfaren transportfirmafirma som kan köra transport till Europa. Det är enkelt, smidigt och kostnadsfritt att lägga upp en transportförfrågan. Ange de tidsramar som är lämpliga för dig och få alternativ från flertalet transportörer som kan hjälpa dig. Hos Packbud kommer du bara att få förslag från transportörer som verkligen har erfarenhet och kapacitet att köra till din destination, vilket är viktigt för att du skall kunna vara trygg med din transport.

Fylla existerande lastbilar

Eftersom transportörerna hela tiden registrerar sina existerande körningar hos Packbud är det ofta så att om du har möjlighet att anpassa din transport till deras schema kan ditt gods kan få plats i en existerande transport och på så vis blir det både billigare för dig och mycket miljövänligare samtidigt eftersom varje transport blir fylld bättre.

Billigast, snabbast eller miljövänligast – du bestämmer.