Behöver du transportera en Motorcykel?

Det finns många anledningar till att man inte kan köra hem en motorcykel. Kanske är den nyköpt och man vill skicka den på service först, eller kanske är det helt enkelt bara för långt. Ett annat vanligt scenario är att man vill åka på motorcykelsemester i södra Europa, men vill slippa transportsträckan dit och hem. En motorcykelsemester i Spanien på vindlande vägar mellan små byar är ju mycket mer lockande än att köra 150 mil på E4 och Autobahn. Då finns möjligheten att skicka motorcykeln på en lastbil, både inom Sverige och till Europa.

Vart ska man vända sig för att hitta ett företag som kan genomföra en säker transport, dörr till dörr till ett bra pris? Det är inte alltid man har tid att googla runt hur mycket som helst och det är svårt att veta om de prisuppgifter man får fram verkligen är rätt och hur man skall jämföra transporterna. För transport till Europa krävs ju också att det finns bra platser för upphämtning.

hur fungerar packbud?

Att tänka på vid transport av MC i Sverige

Hur stor är en motorcykel?

En normal motorcykel har normalt ca 3 kubikmeter plats i en lastbil och väger ca 200kg upp till 5 – 6 kubikmeter för en glidare som kan väga över 400 kg. Det är viktigt att vara noga med prisuppgifterna för att det inte skall dyka upp extrakostnader för transporten.

Hur packar man en motorcykel för transport?

Oftast finns inga strikta krav på packningen, men det är ju viktigt att motorcykeln inte repas eller på annat sätt tar skada. Därför är det bra att ha filtar och spännremmar för att säkra motorcykeln i lasten.

Hur lastar man en motorcykel på lastbil?

Transportören ombesörjer att det finns ramp. Du kan behöva hjälpa till vid lastning för tunga motorcyklar.

Vad är viktigt att tänka på för transport av MC?

Motorcykeln skall vara tömd på bränsle inför transporten.

För hantering av specialgods som motorcyklar är det stor skillnad på olika bolag. Även om många bolag är villiga att ta din last spelar det stor roll hur erfarna de är för transport av just denna typ av gods.

Söka transport

Använd PackBud när du vill boka transport av mc. Det är enkelt och smidigt att göra en sökning. Ange bara storlek och de tidsramar som är lämpliga och få omedelbart alternativ med pris från transportörer specialiserade på just detta gods

Hos Packbud är det enkelt att söka och jämföra pris på mc-transport bland hundratals åkerier på en gång. Vi har transportörer specialiserade just på motorcykeltransporter, alla granskade, med lång erfarenhet och rätt certifiering. Sök enkelt i vår söktjänst och få prisförslag från många olika transportörer samtidigt.

Fylla existerande lastbilar

Eftersom transportörerna hela tiden registrerar sina existerande körningar hos Packbud är det ofta så att om du har möjlighet att anpassa din transport till deras schema kan ditt gods kan få plats i en existerande transport och på så vis blir det både billigare för dig och mycket miljövänligare samtidigt eftersom varje transport blir fylld bättre.

Billigast, snabbast eller miljövänligast – du bestämmer.