Hur fungerar det?

PackBud ser till att du som Beställare löser ditt transportbehov genom konkreta erbjudanden från vårt transportörsnätverk. Alla PackBuds Transportörer är kontrollerade och godkända vilket innebär att de har registrerat företag, försäkringar samt tillstånd att utföra transporter. Genom användande av redan inplanerade transporter kan alla parter vara med och bidra till en minskad miljöpåverkan. Tänk på att transportörens erbjudande ofta är en tillfälligt ledig plats som snabbt kan bli reserverad av en annan kund. Så här går det till:

1) Du skapar en Transportförfrågan

En transportförfrågan skapas i vår enkla guide där du klickar och väljer för ange vad det är du vill ha.I transportförfrågan anger du vad som skall flyttas, vart och när. Ibland kan du ju vara lite flexibel med datum och tider och då är det lättare att hitta billigare priser.

2) Du väljer transportör

Du får en rad förslag från olika transportörer med olika pris och olika tidpunkter så att du kan välja det bästa och effektivaste för dig. Viisa förslag är från transportörer som ofta kör just på den rutt eller det område du söker på, medan andra är existerande körningar. Dessa är miljövänliga och ofta också billigare. Du väljer den transport som passar dig bäst.

3) Betalningsinformation

Nu matar du in din betalningsinformation via vår betalningsleverantör. Inga pengar kommer att dras från ditt konto innan bokningen bekräftas av transportören.

4) Du får en bekräftelse

Du år en bekräftelse från transportören. Om tiden tidigare var flexibel kommer bekräftelsen med ett specifikt datum. Nu dras pengarna från ditt konto, men de hålls säkert av oss på Packbud tills dess att transporten är genomförd.

5) Transportören planerar och utför transporten

Under hela tiden före och under transporten kan du ha kontakt med transportören i vårt smidiga gränssnitt, tex för detaljerad information om upphämtningen eller tex förändringar av tidpunkter eller liknande.

6) Allt är klart

Efter transportens genomförande får transportören sin ersättning utbetald från oss på PackBud

Trygghet & Säkerhet

Trygghet & Säkerhet för dig som Beställare

Vi på PackBud jobbar medvetet för att tillse att din transport blir så väl omhändertagen som möjligt. De transportörer som vi samarbetar med kontrolleras innan de blir anslutna till oss. Alla transportörer är registrerade företag och är F-skatteregistrerade. Dessutom har dessa transportörer försäkrat att de har erforderliga tillstånd och försäkringar som krävs för att transportera gods åt dig som beställare.

Betalningen görs tryggt via oss och vi ersätter transportören när leveransen är genomförd. Detta borgar dels för att du får tillgång till en seriös transportör, samtidigt som du vet att pengarna hålls inne tills leveransen är gjord.

Om du skulle du ha några frågor kring tjänsten eller behöver hjälp så är du välkommen att kontakta oss på , eller läs mer i vår FAQ

Trygghet & Säkerhet för dig som Transportör

PackBud tillser att det hela tiden kommer in relevanta och intressanta transportförfrågningar. Det i sig är en trygghet för alla våra anslutna transportörer!

Gällande bokade transporter så vet du att pengen finns säkrad innan transporten påbörjas. Så snart leveransen är utförd kan du som transportör fakturera oss med avdrag för vår provision (läs mer om detta i Användarvillkoren). För att vi ska betala ut ersättningen kräver vi också att du som transportör till oss bifogar ett leveranskvitto.