Hur gör man när man vill frakta en båt som inte kan seglas/framföras till destinationen? Vart ska man vända sig för att hitta ett företag som kan genomföra båttransporter? Om du inte är van båtägare med erfarenhet av att transportera båtar kanske du googlar runt för att hitta någon lämplig transportör. Det kan ta en hel del tid att hitta ett lämpligt företag för din transport och man vet inte heller om det pris du får är det bästa.

Det är många olika faktorer som påverkar priset för en båttransport. Det viktigaste är givetvis avståndet för transporten, men även storleken är väldigt viktig. Om båten är för brted kommer det att behövas följebil för att köra båten på väg. Höjden kan vara en avgörande faktor, speciellt för segelbåtar med fast köl. Alla vägar har en maxhöjd för last. Även längd vikt och hur lastningen skall gå till kommer att påverka det slutliga priset. Detta måste man ta i beaktande när man beställer transport av båt.

Hur flyttar man en stor båt?

För att flytta en båt finns det flera olika alternativ:

  • Man kan transportera båt på vattnet. Det finns företag och organisationer med duktiga skeppare som säkert kan segla/köra din båt mellan två hamnar.
  • Man kan transportera båt på lastbil eller trailer, men det finns en rad begränsningar Det är också flera faktorer som påverkar priset, tex typ av båt, avstånd och lastningen. I packbuds tjänst kan du söka på vem som erbjuder bäst pris på just den sträcka du vill ha båten flyttad.
  • Olika storlekar på båten kommer att kräva olika typer av transportfordon. Tunga båtar kräver kranlyft på lastbilen. Var noga med att ange typ av båt och vikt.

Vad mer är då viktigt att tänka på för en båtflytt

  • Det kan tillkomma extrakostnader för arbete med lyft och lossning. Detta beror ju givetvis på accessbarhet och tidsåtgång. Går det så är det givetvis bäst att undvika att transportera sin båt just under vår- och höstpeaken.
  • Det är viktigt att ni är överens om hur avlämningen skall ske och när ansvaret övergår vid avlämningen.
  • Kapell och lösa föremål måste packas och surras för transport.
  • Det är givetvis bäst om du som ägare är med på både lastning och lossning av båten för att överse att allt fungerar som det skall.
  • Eftersom transporter av båt ju oftast utgår från kaj och stränder som ju kan vara både svårhittade och trånga kan det vara en fördel att ha en transportörer som verkligen hittar. Hor Packbud kan du hitta transportörer som är specialister på Stockhols skärgård och Göteborg/västkusten. Även för transporter Stockholm till Göteborg eller Västkusten...

Hur hittar man bästa transportör av båtar?

Använd PackBud när du vill boka transport eller behöver hjälp att hitta en firma för båttransport. Det är enkelt, smidigt och kostnadsfritt att lägga upp en transportförfrågan. Ange de tidsramar som är lämpliga för dig och få alternativ från flertalet transportörer som kan hjälpa dig. Det speciella med Packbuds tjänst är att fraktbolag lägger ut sina existerande körningar vilket betyder att om du är lite flexibel så kan transportören matcha din körning som returlast för en annan existerande transport till ett bättre pris. Extra miljövänlig frakt!

Hos Packbud finns hundratals transportörer registrerade, alla granskade, med lång erfarenhet och rätt certifiering. Många kan tillhanda hjälp med kranlyft för båt.

Har du bråttom finns det alltid transportörer till hands som kan frakta ditt gods direkt, men om du är flexibel finns också billigare alternativ.

Billigast, snabbast eller miljövänligast – du bestämmer.