FAQ transporter

Allmänt

Har du redan ett konto?
Om du redan har ett konto som Transportör, Logga först in, därefter kan du söka och lägga bud på de transporter just du är intresserad av. Du kommer också kunna ta del av färdiga bokningar som vi på PackBud skickar ut.

Har du inget konto?
Du skapar enkelt ett konto via länken - Skapa konto.
Vill du läsa mer om vad det innebär att ansluta sig till oss - Läs på informationssidan för Transportörer.

Har du någon gång önskat kunna fylla dina lastutrymmen bättre? Öka beläggningsgraden och därav skapa bättre lönsamhet? Nu finns ett bra sätt som både skapar merintäkter, fyller dina fordon bättre och samtidigt ger en besparing på miljön!

PackBud är en webb- och mobilbaserad marknadsplats för transporter. Registrerade användare (kallade Beställare) kan via tjänsten ladda upp önskade transportjobb och transportföretag (kallade Transportörer) kan lägga bud på dessa förfrågningar.

Det är enkelt att komma igång. Du skapar ett konto och därefter kan du lägga bud på inlagda transportförfrågningar. Du kommer också kunna ta del av färdiga bokningar som vi på PackBud skickar ut. Dessutom får du tillgång till en företagspresentation i basutförande som beskriver ditt företag och din verksamhet. Skapa konto kan du göra här. Läsa mer om vårt erbjudande till er Transportörer kan du göra här.

Så här funkar PackBud

 

Så funkar PackBud

Betalning & Ersättning

Det kostar ingenting att ha ett konto på PackBud. Vill du dock ha möjlighet att lägga bud och få möjlighet att ta färdiga bokningar så tar vi ut en mindre avgift för detta.
Du väljer helt själv vilka transporter du vill buda på. PackBud tar betalt av Beställaren och meddelar dig när Transporten är bokad och kan påbörjas. När du påbörjar transporten kan du alltså vara säker på att ersättningen finns säkrad. Ersättningen får du efter att leveransen är genomförd.

I vissa fall erbjuder vi vid bokningstillfället, möjligheten för Beställaren att lägga en delbetalning för transporten. I dessa fall skall slutbetalningen för transporten göras efter anvisningar från dig som Transportör. 

 

Mer information kring betalningar och tjänsten i sin helhet, se våra Användarvillkor.

Beställaren betalar tryggt via oss, och så snart leveransen är utförd kan du som Transportör fakturera oss med avdrag för den provision vi har rätt till (läs mer om detta i Användarvillkoren). För att vi ska betala ut ersättningen kräver vi också att du som Transportör till oss bifogar ett leveranskvitto samt en specifikation som visar vilket transportjobb (jobbid) leveransen avser.

 

Sammanfattningsvis så behöver vi följande från dig som Transportör innan vi betalar ut ersättningen
- Faktura på transportjobbet baserat på det pris som överenskommits via PackBud, exklusive den serviceavgift som finns specificerad. På fakturan måste det framgå vilket transportjobb fakturan avser (Jobbets id-nr).
- Kopia på leveranskvitto för transporten.

 

Trygghet gällande betalningen
Som Transportör vet du att pengen alltid finns säkrad innan du påbörjar ett transportjobb förmedlat via PackBud.
Det är också en trygghet för Beställaren, som vet att vi håller inne på ersättningen till dig som Transportör tills det att godset är levererat.

I vissa fall erbjuder vi vid bokningstillfället, möjligheten för Beställaren att lägga en delbetalning för transporten. I dessa sammanhang skall slutbetalningen för transporten göras efter anvisningar från dig som Transportör.

Budgivning

- Lägg ditt bud exklusive moms.

- Lägg gärna även en kommentar samtidigt som du lägger ditt bud. Skriv något som kan underlätta för kunden att välja just dig som transportör. Informera till exempel om era försäkringar, er vana att köra den typ av gods som kunden behöver hjälp med. Sälj er själva med andra ord!

- Tänk på att budet ligger giltigt X antal timmar eller dagar innan din senast angivna upphämtningstid. Som standard går budet ut 24 timmar innan senast uppgivna upphämtningstid, men detta kan ändras i listan under tidsintervallen.

- Skulle du vilja ändra på ditt bud så behöver du lägga ett nytt bud. Det är alltid ditt senast lagda bud som gäller gentemot beställaren.

- Om du kan utföra en transport som förfrågats. Lägg alltid ett bud även om ditt pris är likadant eller högre än andra bud som lagts. Det är inte alltid priset som styr vilken transportör som beställaren bokar med. Andra aspekter som tidigare omdömen, kommentarer, hämtning- och lämningstider kan avgöra.