När man handlar på begagnat på siter som blocket eller auktionssiter vill man ju kunna ha hela Sverige som upptagningsområde för att maximera möjligheten att hitta varan till bästa pris. Problemet är ju bara att frakta hem varorna på ett effektivt sätt. Om det rör sig om mindre prylar går det ju att skicka med posten eller blockets egna tjänst, men om det är större saker som en soffa, en gräsklippare eller liknande så fungerar ju inte det.

Vart ska man då vända sig för att hitta ett företag som kan transportera hem de varor man köpt på blocket - till bästa pris? Eftersom situationen för upphämtning av gods är lite osäker då man inte varit där, så är det ju viktigt att man kan hitta en van transportör som förstår situationen. På blocket måste ju transportören kommunicera med köparen och på en auktionssite söka upp utlämnaren.

Att ha en transportör mellan säljare och köpare är också en extra trygghet då man då får en tydlig överlämning och kan spåra leveransen. På så vis kan man undvika dispyter om varan av någon anledning inte skulle komma fram.

Så hur skall man göra för att beställa transport av stort gods från Blocket?

Det enklaste är att göra följande

  • Gör en sökning på Packbud för det gods du köpt/planerar köpa. Använd ett stort tidsspann, tex en månad.
  • Jämför erbjudanden och välj en bra och prisvärd tranportör
  • Skriv i kommentaren direkt i bokningen att det är ett köp på blocket så att transportören vet.
  • Kontrollera gärna godset i förväg. Transportören kan ju avgöra att godset lastats, men inte ansvara för godsets skick.
  • När godset väl är lastet kan du tryggt göra betalningen.

Använd PackBud när du behöver hjälp med din transport från blocket. Det är enkelt, smidigt och kostnadsfritt att lägga upp en transportförfrågan. Ange de tidsramar som är lämpliga för dig och säljaren och få alternativ från våra transportörer som är vana att hämta varor som är köpta på blocket och auktioner. Sedan kan du jämföra transporter och priser och välja transportör som passar just dig och din transport.