Ska du transportera något till Spanien? Många som har sommarhus i Spanien (eller kanske Portugal eller södra Frankrike) har ju då och då behov av att transportera något större till eller ifrån Sverige. Det kan vara en ny soffa som skall ner eller en bil eller scooter som man vill ha på plats under sommaren.

Om det rör sig om mindre paket och liknande går det ju att skicka med post eller annan paketleverantör, men om det är lite större gods är det bästa alternativet en lastbilstransport.

Vad kostar ett flyttlass till Spanien

Hur mycket ett lass kostar beror på ett antal saker:

  1. Storleken på godset. Ett mindre flyttlass kan ligga på mellan 5 och 10kubikmeter medan ett större lass kan ligga på kanske 30-40
  2. Längden på sträckan
  3. Varifrån i Sverige transporten startar. Många transporter utgår ifrån Stockholm, vilket gör att om man skall starta transporten lämngre norrut kan det betyda ytterligare omlastning och en dyrare kostnad.
  4. Hur trafikerad sträckan är. Ofta handlar det om omlastningar och hur väl upparbetade kontakter flyttfirman har på destinationen.
  5. Hur flexibel du är. Om transportören kan passa in transporten i sin planering kan det bli billigare.

Gör din sökning i formuläret ovan för att få en uppskattning på pris!

Eftersom Spanien är en så vanlig destination för både flytt och transporter av prylar och möbler är det lätt att hitta bra och prisvärda alternativ för transporter via Packbud. Vi har flera anslutna åkerier som regelbundet kör till och ifrån bla Valencia, Alicante och Malaga. Annars är det vanligt med transporter så långt att de går med omlastning, dvs att lasten packas om efter upphämtning eller innan avlämning för att optimera fyllnadsgraden i lastbilarna. Omlastningen öppnar för att boka lastplats i existerande transporter via Packbud, då dessa turer finns inlagda i vårt system.

Eftersom det är en ganska lång transport (Stockholm - Malaga är ca 370 mil) så är det oavsett omlastning eller inte så att det kan ta ett par dagar mellan upphämtning och avlastning. Om man skall flytta utomlands är det oftast inte ett problem, men om man bara vill transportera enstaka möbler kan det ju vara lite mer bråttom.

För transporter till ditt sommarhus eller nya permanenta boende i Spanien - Billigast, snabbast eller miljövänligast – du bestämmer.