Transportera TraktorUppdaterad 2023-06-19

Gränslösa avstånd ger bättre affärer

Inlagd 29 mars, 2023, av PackBud

Marknaden på begagnat har formligen exploderat på senare år. Med de globala hållbarhetsfrågorna i fokus är trenden tydlig att begagnat är bra. Att vi befinner oss i en lågkonjunktur med rekordhög inflation lär bara späda på beteendet ytterligare genom behovet att hålla hårdare i pengarna och handla ännu mer begagnat. Utöver giganten Blocket har det dykt upp mängder med digitala marknadsplatser som specialiserar sig på vissa typer av varor, från hästprylar till trädgårdsmaskiner och allt däremellan.

Möjligheten att numera kunna få den köpta varan hämtad och levererad till ett acceptabelt pris, gör att alternativen för var varan finns inte längre behöver vara något hinder utan snarare en möjlighet.

Har du möjlighet att köpa en veteranmoped som finns i Sollefteå när du själv bor i Södertälje, flera tusen kronor billigare än ett liknande objekt i Stockholm, så kan du göra en ännu bättre affär. Ta reda på vad det kostar att låta en transportör hämta och leverera mopeden och ta med det in din köpkalkyl – då vet du hur mycket du kan tänka dig att betala för mopeden i Sollefteå. Effekten blir också att säljaren som finns i glesbygd kan få bättre betalt för att kunder över ett större geografisk yta blir möjliga köpare. Samtidigt får säljare i städer konkurrens när köparen inte är beroende av avståndet till varan, och det kan leda till att priserna på begagnat i städer pressas ner.

På PackBud specialiserar vi oss på att matcha uppkommet transportbehov med ledig kapacitet hos svenska åkerier. Du ska kunna hitta en kostnadseffektiv transport som gör minsta möjliga klimatpåverkan. Står du inför ett köp av en vara kan du alltid göra en sökning på PackBud.com för att få besked om vad det kostar att hämta och leverera det du behöver hjälp med.

Läs mer om våra rekommendationer och tips för transport från blocket eller auktion

Läs mer om att frakta moped

Läs mer om hur Packbud fungerar

Ett oväntat fel har inträffat. Vänligen ladda om sidan.Ladda om 🗙
Ansluten

Connected

Återansluter...

Inte ansluten

Ladda om sidan för att fortsätta

Ladda om

Inte ansluten

Ladda om sidan för att fortsätta

Ladda om