Behöver du transportera en Moped?

Köper man en begagnad moped är det ju oftast inte läge att köra hem den om det är för långt. Då kan man beställa en transport för att skicka mopeden på en lastbil.

Att tänka på vid transport av Moped i Sverige

Det mesta som gäller för frakt av motorcykel är också relevant för frakt av moped. Men det är ett par skillnader. Mopeden är ju i regel mycket lättare och det gör att lastningen och lossningen blir smidigare. Det är också lättare att surra mopeden eftersom vikten är mindre.

Hur stor är en moped?

En moped tar normalt ca 0,5 kubikmeter plats i en lastbil och väger ca 50 - 70kg. Mopeden går oftast relativt enkelt att rulla upp på en lastbil med lastbrygga för en person. Om mopeden står surrad på en pall går det att lyfta med pallyft om underlaget medger, annars är det kran som gäller. Om mopeden inte är surrad måste den säkras på lastbilen för att inte ramla och eventuellt ta skada. Men du kan vara lugn, transportören kan detta!

Söka transport

Använd PackBud när du vill boka transport av moped. Det är enkelt och smidigt att göra en sökning. Ange bara storlek och de tidsramar som är lämpliga och få omedelbart alternativ med pris från transportörer specialiserade på just moped-transport

Hos Packbud är det enkelt att söka och jämföra pris på moped-transport bland hundratals åkerier på en gång. Vi har transportörer specialiserade just på mopedfrakt, alla granskade, med lång erfarenhet och rätt certifiering.

hur fungerar packbud?

Fylla existerande lastbilar

Eftersom transportörerna hela tiden registrerar sina existerande körningar hos Packbud är det ofta så att om du har möjlighet att anpassa din transport till deras schema kan ditt gods kan få plats i en existerande transport och på så vis blir det både billigare för dig och mycket miljövänligare samtidigt eftersom varje transport blir fylld bättre.

Billigast, snabbast eller miljövänligast – du bestämmer.