Det händer ju ibland att man måste transportera en bil, utan att köra den. Det kan vara för att man har köpt en ny bil som man vill ha hemtransporterad, det kan vara en fantastbil som man inte vill köra långa sträckor, eller helt enkelt så att bilden inte startar och måste till verkstaden.

Vi har pratat med erfarna biltransportörer som är anslutna till Packbuds tjänst och de har delat med sig av sin kunskap om biltransport.

Så vad är viktigt att tänka på när man vill boka en biltransport?

"Det viktigaste att fundera på är vilken typ av transport man behöver. Vill man tex ha bilen till en speciell plats kommer priset att bli lite högre än om det går bra att hämta bilen vid en terminal."

Vad kostar en biltransport?

"I princip kan man säga att det som kostar mest är hur mycket bilen skall transporteras ensam. Långväga transporter på större biltrailers är relativt billiga."

Hur skall jag kunna jämföra pris på biltransporter

"Vi på transportfirman är ju rätt duktiga på att ge ett exakt pris på vad en transport av bil inom Sverige komemr att kosta, men Packbuds tjänst ger en ganska bra indikation, även om det ibland finns speciella omständigheter som spelar in. Men oavsett är det ju samma för alla transportörer, så jämförelsen är ganska rättvis ändå."

Vem ansvarar för min bil under transporten

"Alla seriösa transportörer har försäkringar som täcker lasten! Vi har det och det ingår i priset som offereras genom Packbuds tjänst."

Är det något som kunder ofta glömmer att ange när de ber om prisförslag?