PackBud bygger ut, slår omsättningsrekord och kör Crowdfunding

PackBud är den miljösmarta och automatiserade marknadsplatsen för transport och flytt. Genom att använda outnyttjade utrymmen i redan inplanerade transporter blir det en ekonomisk vinst men framförallt bra för miljön.
 
Häromdagen slog PackBud rekord i förmedlade transporter. Transportuppdrag för mer än 100 000 kronor såldes under ett dygn. Allt från möbler, traktorgrävare, flyttlass, båtar till poolskydd transportbokades under dagen.
 
Under 2017 inledde PackBud ett samarbete med Blocket.se och i slutet av samma år erhölls ett stöd från Energimyndigheten om 2 miljoner kronor för satsningen av en Ruttoptimerare. 
 
Under våren 2018 har befintliga ägare gått in med kapital, medel som tillsammans med en pågående Crowdfunding-kampanj på FundedByMe ska ge totalt 3 miljoner kronor. En av PackBuds grundare, Thomas Fogdö, berättar mer;
”Vi skapar helt nya förutsättningar för både transportörer och transportköpare. Mer automatisering i transportbranschen ger vinster i såväl hållbarhet som i effektivisering och det här sker nu. Alla som vill vara med och förändra och påverka för framtiden har möjlighet att hänga med på vår resa genom att bli delägare.”
 
Hittills har PackBud hjälpt fler än 30 000 användare med prissättningar och leveranser av olika flytt- och transportuppdrag. Många av kunderna kommer från köp- och säljsajten Blocket och auktionssajter som Barnebys, Units och Affärsbyrån Effecta. 
PackBuds över 400 anslutna transportörer har tack vare tjänsten lyckats planera och optimera sina lastutrymmen på ett effektivt sätt. Nu vidareutvecklas och lanseras inom kort en superintelligent ruttoptimerare som adderar ytterligare lager av tjänster som ska ta PackBud till en helt ny nivå. 
Mikael Funa som är VD och medgrundare berättar att tjänsten också ska ut på fler marknader utanför Sverige från år 2019. ”Tjänsten är skalbar och vi ser liknande behov utanför Sverige, både från transportörer och transportköpare. Dessutom har vi redan ett transportör-nätverk som delvis trafikerar ute i Europa. 10-15% av transportuppdragen som efterfrågas och bokas idag på PackBud, går till och från Sverige, över hela världen”.
 

Om PackBud:
Thomas Fogdö och Mikael Funa grundade PackBud tillsammans med Pär Wredendahl år 2012. Utöver grundarna ägs bolaget av tio externa ägare varav investmentbolaget Aggregate är en.
PackBud har sina lokaler på Minc i Malmö.

 
För ytterligare information kontakta:
Mikael Funa, VD PackBud Nordic AB
Telefon: +46 (0)703 78 31 66
E-post: mikael@packbud.com