PackBud inleder samarbete med Blocket


PackBud är en digital fraktförmedlare som sedan 2013 hjälper privatpersoner och företag att hitta rätt transportör för sitt transportbehov. Bolaget har utvecklat en tjänst som matchar kundernas transportönskemål med ledig kapacitet i transportbranschen. Kunden får hjälp på ett enkelt och snabbt sätt, samtidigt som transportören kan fylla sitt lastutrymme ännu bättre, vilket i sin tur är positivt ur miljöhänseende.

 

Större delen av PackBuds användare är privatpersoner som köpt eller funderar på att köpa något på exempelvis Blocket. Många småföretag använder också tjänsten för att få hjälp med exempelvis en kontorsflytt, eller transport av pallat gods.

 

Nu har PackBud tecknat ett samarbetsavtal med Blocket som innebär att användarna under en testperiod kan prova Packbuds fraktförmedlartjänst genom en enkel knapptryckning i privatannonser. Tjänsten ska göra det enklare för Blockets kunder att få sina saker, som ibland är otympliga och oemballerade, hemlevererade. Syftet med testet, från Blockets håll, är att samla in insikter och statistik kring användandet. Faller testet väl ut hoppas parterna på att kunna utveckla tjänsten vidare.

 

PackBud utför inga transporter själva utan använder sig av kontrollerade transport- och flyttföretag som vill tjäna en merintäkt och har plats över i sin lastbil.

 

”Att Blocket, med sitt tydliga miljöfokus, vill samarbeta med oss är otroligt kul. Det är en stor möjlighet för oss att hjälpa ännu fler kunder med hemleverans genom en miljöriktig transport. Vidare kommer samarbetet leda till att våra anslutna transport- och flyttföretag får fler uppdrag att ta hand om, en vinst för alla parter”, säger Mikael Funa, VD och en av grundarna till PackBud.

 

”Vi tittar på en lösning för dörr-till-dörr-frakt för att göra det så smidigt som möjligt för svenska folket att köpa och sälja av varandra. I ett första steg utför vi därför användartester som ska kartlägga efterfrågan, behov och användarmönster. Vi är glada att ha Packbud som partner i detta. De kan lösa frakt för i princip vad som helst samtidigt som tjänsten är klimatsmart – en perfekt kombination för oss och våra användare”, säger Jan Prokopec, vd på Blocket.   

 

Samarbetet avses att starta i början av 2017.

 

foto: blocket.se

 

För ytterligare information kontakta:

Mikael Funa, VD PackBud Nordic AB

Telefon: +46 (0)703 78 31 66

E-post: mikael@packbud.com

 

Linnéa Aguero, PR- och presschef, Blocket AB

Telefon: +46 (0)725 03 32 31

E-post: linnea.aguero@blocket.se