Hur gör man när man behöverl transportera något som man inte själv kan köra till destinationen? Vart ska man vända sig för att hitta ett företag som kan frakta saker som inte passar i paket - tex trädgårdsredskap eller gräsklippare?

Lite otympligare prylar som röjsåg eller andra större redskap för gården lämpar sig dåligt att skicka som postpaket. För dessa kan du beställa lastbilstransport men kom ihåg att det är bra om trädgårdsredskap är väl inslagna och skyddade för säkrast transport.

Vill man transportera större redskap som en åkgräsklippare är det viktigt att tänka på lastningen. Gräsklipparen är ofta tung och det kan vara svårt att köra den upp på en hög lastbil. Bäst är att använda bakgavellyft som man kan köra upp på och sen hissa upp. Ett alternativ är ett fordonssläp som brukar vara lägre och möjligt att köra upp och ner på.

Använd PackBud när du vill boka transport eller behöver hjälp att att skicka enstaka prylar eller paket. Det är enkelt, smidigt och kostnadsfritt att lägga upp en transportförfrågan. Ange de tidsramar som är lämpliga för dig och få alternativ från flertalet transportörer som kan hjälpa dig. Med lastbilstransport kommer bilen och plockar upp ditt gods, prylar eller vad det kan vara och lämnar tryggt över det hos mottagaren. Hos Packbud finns hundratals transportörer registrerade, alla granskade, med lång erfarenhet och rätt certifiering.

Har du bråttom finns det alltid transportörer till hands som kan frakta ditt gods direkt, men om du är flexibel finns också billigare alternativ. Åkarna lägger upp existerande rutter som de vill fylla upp med extra last när de ändå kör sin lastbil. Dessa kommer ofta till ett mycket lägre pris. Om du dessutom har möjlighet att hjälpa till vid last eller lossning kan det också bidra till att hålla ner priset på frakten.

Billigast, snabbast eller miljövänligast – du bestämmer.