Hur gör man när man vill transportera något som inte kan köras till destinationen? Tex transport av en fyrhjuling eller snöskoter?

Stort gods som en fyrhjuling fungerar ju inte som postpaket. För en transport som dessa krävs upphämtning och avlämning på plats. Använd PackBud när du vill boka en dedikerad transport eller vill ha någon som svänger förbi på vägen för att få bästa pris. Det är enkelt, smidigt och kostnadsfritt att lägga upp en transportförfrågan. Ange de tidsramar som passar och få alternativ från många olika transportörer som kan hjälpa dig. Med lastbilstransport kommer bilen och plockar upp ditt gods, prylar eller vad det kan vara och lämnar tryggt över det hos mottagaren.

Vad är skillnaden på ATV, fyrhjuling och terrängfordon?

Om man skall beställa frakt av ett fordon kan det vara bra att hålla reda på begreppen. ATV och fyrhjuling är normalt olika namn på samma sak. Terrängfordon är ett samlingsnamn på ATV och snöskoter.

Det finns ett par viktiga saker att tänka på när man skall transportera fyrhjuling:

  • En fyrhjuling eller snöskoter transporteras normalt på ett släp. En ATV är normalt mindre än en bil vilket betyder att den går att frakta på ett vanligt släp. För att kumma upp krävs dock oftast en ramp. Det går att bygga av några skruvade reglar.
  • En snöskoter behöver också lastas upp på flaket. Detta går givetvis enklare om det är snö på marken. Annars kan det behövas kran.
  • För längre transporter är det bra med en kåpa då ATVn kan bli skadad av stenskott och liknande.
  • Det går förmodligen bra att lyfta upp en fyrhjuling med bakgavellist, i alla fall om den inte är så stor.

Hos Packbud finns hundratals transportörer registrerade, alla granskade, med lång erfarenhet och rätt certifiering. De lägger upp existerande rutter där de vill fylla upp med extra last när de ändå kör sin lastbil.

Har du bråttom finns det alltid transportörer till hands som kan frakta ditt gods direkt, men om du är flexibel finns också billigare alternativ. Många transportörer lägger upp sina körningar på packbud för att hitta extralast och returkörningar.

Billigast, snabbast eller miljövänligast – du bestämmer.