En traktor eller annan lantbruksmaskin är typiskt ett fordon som inte lämpar sig att köra hem, i alla fall om det är längre än någon mil. Vill man köpa begagnade maskiner är det dock givetvis bra att kunna ha ett större upptagningsområde än så.

Vart ska man vända sig för att hitta ett företag som kan genomföra en transport av traktor? Om du inte känner någon i branschen kanske du googlar runt för att hitta en lämplig transportörmen det är då väldigt svårt att få en översikt över priser och rättvisa rekommendationer för att avgöra hur bra just detta bolags service är. Man vill ju givetvis att sin traktor skall komma fram och vara hel och oskaded.

Viktigt att tänka på vad gäller att beställa transport av traktor eller andra maskiner är storleken. Det är väldigt stor skillnad på att transportea tex en liten Grålle från 50-talet jämfört med en stor modern traktor som kräver mycket större fordon och eventuellt följebil.

Ofta är det ju dock så att man är ganska flexibel i tid för transporten. Ganska sällan är det så att man behöver den direkt eller en given dag. På så vis kan man utnyttja billiga erbjudanden från transportörer som tex kan utnyttja returer för redan palanerade körningar.

Olika typer av maskintransporter

För varje typ av transport av maskiner är det olika saker att tänka på:

  • Transport av Traktor Kortre sträckor är det ju bra att köra traktorn själv så slipper man transport. Traktorer körs annars normalt på öppna flak. Var noga med storleken. Stora traktorer med dubbla däck kan vara för breda för en normal transport på väg.
  • Transport av Plog och redskap Små och normala redskap går ofta att transportera på ett öppet flak. Större plogar kan behöva fällas ihop eller demonteras innan transport. Viktigt här är att kunna lyfta upp redskapet, men oftast finns det ju traktor att tillgå om man skall transportera tex en plog.
  • Transport av Grävmaskiner Små minikrävare kan oftast transporteras på ett mindre flak eller släp. Större maskiner kräver specialtransport. Viktigt är att det finns en bra lastzon för lastbilen. Om marken är mjuk kan ekipaget fastna.
  • Transport av Skördetröskor/stora maskiner Stora maskiner kan kräva specialtransporter då de är större än vad som säkert kan transporteras på väg.

Använd PackBud när du behöver hjälp med din traktortransport. Det är enkelt, smidigt och kostnadsfritt att lägga upp en transportförfrågan. Ange de tidsramar som är lämpliga för dig och få alternativ från hundratals transportörer.

Transport, frakt eller flytt - hitta erbjudanden Billigast, snabbast eller miljövänligast – du bestämmer.