Hur gör man när man vill transportera något man inte själv kan köra till destinationen? Pallar är ett universiellt lastenhet för transporter med lastbil. Genom att lasta gods på pallar underlättar man lastning och lossning och får därigenom ner priset på transporten. Kan man som privatperson eller litet företag lasta gods på en pall och skicka en pall i Sverige? Packbud hjälper dig att hitta transportörer för att frakta pall och halvpall. Detta gäller både palltransport inom Sverige och transporter utomlands, tex inom Europa.

Halvpall eller helpall

Standardmåtten för en euro-pall är 80cm (Längd) x 120cm (Bredd). Beroende på vad som lastas på kan man lasta olika högt. Är det lösa föremål passar det ju bäst med en låda eller kartong som är anpassat till storleken på pallen. Normalt är det möjligt att lasta i alla fall upp till 80-100cm men för stabilt gods 120-140 cm.

En halvpall är 60cm (Längd) x 80cm (Bredd). Den bör ofta lastas lite lägre än en helpall för att vara stabil i transporten.

hur fungerar packbud?

En av poängerna med pallar är att de är väldigt smidiga att lasta att lossa med truck eller kran. Grundregeln när du skicka pall är att godset ryms på pallens yttermått samt att godset är fäst/surrat på pallen för att förenkla detta. En halvpall är lättare att lassa och lossa än en helpall som kräver pallyft och jämnt underlag för att komma av bakgavellyften. Notera också att en pall normalt tar upp större utrymme i lastbilen än vad yttermåtten anger eftersom det ofta inte går att lasta pallar ovanpå varandra.

Vad kostar då transport av pall?

Priset på transporten avgörs bla av vikten. Inte för att det spelar så stor roll för själva lastbilen, utan för att det påverkar last och lossning ganska mycket. Det spelar också roll hur väl paketerad pallen är. Ju bättre paketerad, desto enklare blir det att lyfta lasten till bilen.

Använd PackBud när du vill ha prisuppgifter på transport eller behöver hjälp att att skicka en pall. I vår smidiga godsväljare kan du beskriva pallen, godset och vad den kan lastas från. Det är enkelt, smidigt och kostnadsfritt att lägga upp en transportförfrågan. Ange de tidsramar som är lämpliga för dig och få prisuppgifter och alternativ från flertalet transportörer som kan hjälpa dig.

Hos Packbud finns hundratals transportörer registrerade, alla granskade, med lång erfarenhet och rätt certifiering.

Har du bråttom finns det alltid transportörer till hands som kan frakta ditt gods direkt, men om du är flexibel finns också billigare alternativ.

Billigast, snabbast eller miljövänligast – du bestämmer.