Behöver du hjälp med möbeltransport?

Oavsett om du skall flytta hela hemmet eller bara skicka enstaka möbler inom Sverige behöver man oftast en lastbil för transport. Man kan ibland lura sig att tro att det nog går "i ett par vändor med bilen" men det brukar ofta bli fler än man tänkt sig... Om det är en stor flytt finns många flyttfirmor som är villiga att ta hand om hela arbetet, men om man bara vill ha hjälp att flytta några möbler är det svårare.

Vart ska man vända sig som privatperson för att effektivt kunna jämföra priser på transport tex av enstaka möbler, dörr till dörr till ett bra pris? Oftast vill man bara ha det fixat, men man vill ju heller inte betala för mycket. Dessutom kan det ju vara bra att jämföra pris på möbeltransporten innan och det kan vara både tidskrävande och krångligt.

Jämföra pris på transporter

Det är enkelt att använda PackBud när du vill jämföra priser från transportörer och boka transport av möbler. Det är enkelt och smidigt att göra en sökning. Ange bara vilken eller vilka typer av möbler det rör sig om i det enkla klicka-och-välj-gränssnittet där du också får hjälp med att beskriva storleken och ange de tidsramar som är lämpliga för transporten så får du omedelbart förslag med pris från en mängd olika transportörer.

Observera att det är väldigt olika prissättning för olika typer av transporter, så det gäller att hitta rätt. Tex om det är en långväga transport är priset baserat på kilometer, medan om det är en budtransport inom en stad, tex Stockholm eller Göteborg så är lastning och lossning viktigare för priset.

Vi har också specifik information om hur man ser till att jämförelsen blir så precis som möjligt

Att tänka på när man skickar möbler med lastbil i Sverige

Skall man flytta hela hemmet måste man uppskatta storleken efter hur stor huset/lägenheten är och hur mycket saker man har, men om man hjälp med att transportera enstaka möbler (tex en soffa, säng eller bord) behöver man ange storleken på respektive sak.

hur fungerar packbud?

Hur stor är en möbel

Det enklaste är att mäta storleken på möbeln med en tumstock. Det intressanta måttet för transporten är möbelns totala inskrivna volym, dvs hur stor en tänkt låda som kan innehålla möbeln är. Enklast är att mäta på golvet för att få raka vinklar. För stora möbler är höjden mindre viktig eftersom man kanske inte kan lasta dem ovanpå varandra i alla fall. Men det kommer transportören att ta hand om när de beräknar priset.

Hur packar man möbler för transport?

Är det stora möbler som tex en soffa, så bärs den upp på lastbilen för hand och transporteras den ofta som den är. Det kan vara bra att ha ett par extra filtar att lägga över som skydd. Om det går, ta av överdragen från kuddarna och sätt tillbaka dem ut och in. På så vis gör det inte lika mycket om de skulle bli smutsiga!
Om man monterar isär möbler så är det viktigt att tejpa ihop alla delarna så att inte någon del blir kvar på lastbilen.
Bord och liknande är bra att slå in i bubbelplast för att undvika repor och kantstötningar

Fylla existerande lastbilar

Eftersom transportörerna hela tiden registrerar sina existerande körningar hos Packbud är det ofta så att om du har möjlighet att anpassa din transport till deras schema kan ditt gods kan få plats i en existerande transport och på så vis blir det både billigare för dig och mycket miljövänligare samtidigt eftersom varje transport blir fylld bättre.

Billigast, snabbast eller miljövänligast – du bestämmer.