Behöver du transportera en Motorcykel?

Det finns många anledningar till att man inte kan köra hem en motorcykel. Kanske är den nyköpt och man vill skicka den på service först, eller kanske är det helt enkelt bara för långt. Ett annat vanligt scenario är att man vill åka på motorcykelsemester i södra Europa, men vill slippa transportsträckan dit och hem. En motorcykelsemester i Spanien på vindlande vägar mellan små byar är ju mycket mer lockande än att köra 150 mil på E4 och Autobahn. Då finns möjligheten att skicka motorcykeln på en lastbil, både inom Sverige och till Europa.

Vart ska man vända sig för att hitta ett företag som kan genomföra en säker MC-transport, dörr till dörr till ett bra pris? Det är inte alltid man har tid att googla runt hur mycket som helst och det är svårt att veta om de prisuppgifter man får fram verkligen är rätt och hur man skall jämföra transporterna. För transport till Europa krävs ju också att det finns bra platser för upphämtning.

Att tänka på vid transport av MC i Sverige

Hur stor är en motorcykel?

Vi vet ju givetvis ofta hur stora våra motorcyklar är, men det är inte samma sak som att veta hur mycket plats de tar när de skall transporteras eller hur de skall lastas. Här är en enkel storleksguide för olika mopeder och motorcyklar.

Typca Vikt (kg) Lastvolym (kbm)Lastning
Moped1001,5Går oftast att lyfta upp på vliken lastbil som helst.
Lätt MC2003Går oftast att leda upp på ett flak. Var noga med att kontrollera att det finns ramp
Tung MC3004Kan köras eller lyftas med pallyft.
Glidare400kg6Måste köras upp alternativt lyftas med kran. Bäst att surra på pall för säker transport

hur fungerar packbud?

Hur packar man en motorcykel för transport?

Oftast finns inga strikta krav på packningen, men det är ju viktigt att motorcykeln inte repas eller på annat sätt tar skada. Därför är det bra att ha filtar och spännremmar för att säkra motorcykeln i lasten. Större motorcyklar är bra att säkra på en laspall innan de lyfts upp. Då riskerar man ju inte att annat gods på lastbilen kan skada MC under transport.

Hur lastar man en motorcykel på lastbil?

När man lastar en motorcykel på lastbil är det enklast att köra eller rulla upp den på en ramp. Transportören ombesörjer att det finns ramp. Normalt är det rätt lätt att rulla upp den, men du kan behöva hjälpa till vid lastning för tunga motorcyklar. Väl uppe på flaket säkras motorcykeln på en pall eller en speciell stälning för att hålla tvåhjuliga fordon.

Vad är viktigt att tänka på för transport av MC?

Motorcykeln skall vara tömd på bränsle inför transporten.

För hantering av specialgods som motorcyklar är det stor skillnad på olika bolag. Även om många bolag är villiga att ta din last spelar det stor roll hur erfarna de är för transport av just denna typ av gods.

Söka transport

Använd PackBud när du vill boka transport av mc. Det är enkelt och smidigt att göra en sökning. Ange bara storlek och de tidsramar som är lämpliga och få omedelbart alternativ med pris från transportörer specialiserade på just detta gods. Du kan boka direkt eller skicka en förfrågan och vänta på någon transportör som "har vägarna förbi" för att få ett bättre pris.

Hos Packbud är det enkelt att söka och jämföra pris på mc-transport bland hundratals åkerier på en gång. Vi har transportörer specialiserade på just motorcykeltransporter, alla granskade, med lång erfarenhet och rätt certifiering. Sök enkelt i vår söktjänst och få prisförslag från många olika transportörer samtidigt. Därefter kan du lungt välja och boka din transport direkt hos oss och göra upp detaljerna för transporten senare.

Fylla existerande lastbilar

Eftersom transportörerna hela tiden registrerar sina existerande körningar hos Packbud är det ofta så att om du har möjlighet att anpassa din transport till deras schema kan ditt gods kan få plats i en existerande transport och på så vis blir det både billigare för dig och mycket miljövänligare samtidigt eftersom varje transport blir fylld bättre.

Billigast, snabbast eller miljövänligast – du bestämmer.