Ibland behöver man flytta eller transportera något stort Det kan vara en friggebod eller en lekstuga man köpt på tex blocket man vill ha fraktad hem eller helt enkelt så att man behöver en kranbil för att flytta den i trädgården.

Vart ska man vända sig för att hitta ett företag som kan genomföra en säker transport av en lekstuga, friggebod eller någon annan bod? Om du inte känner någon i branschen kanske du googlar runt för att hitta en lämplig transportör. Det kan ta en hel del tid att hitta och man vet inte heller om man skulle kunna få ett bättre pris på transporten någon annanstans.

Det är också väldigt svårt att få en översikt och rättvisa rekommendationer för att avgöra hur bra just detta bolags service är. Man vill ju givetvis att det lilla huset skall komma fram och vara helt och oskadat. Här kan man behöva ha hjälp av en erfaren kranbilsförare. När det gäller lite större hus (tex en stor friggebod) kan man behöva säkra upp konstruktionen för att den skall kunna lyftas säkert.

Vad är viktigt när man skall flytta en Friggebod?

Det finns givetvis olika aspekter som påverkar priset för att transportera, frakta eller flytta en friggbod. De viktigaste är givetvis storleken, vikten och hur långt den skall flyttas. Om gods som skall fraktas på lastbil är bredare än 3 meter kan det behövas en följebil för bred last och då blir det givetvis mycket dyrare.

Stabiliteten i byggnaden är också viktigt. Om det finns risk att delar av friggeboden går lossnar eller går sönder kommer man att behöva stadga upp den innan lyft och transport på lastbil. Kranföraren kommer att vilja kontrollera detta, men du kommer att tjäna in både tid och kostnad om du gör det arbetet i förväg.

För transporter som dessa krävs normalt en kranbil, oavsett om det rör sig on flytt, transport eller frakt. Använd PackBud när du behöver hjälp med en kranbilstransport. För att räkna ut kostnaden att flytta en friggebod är det mycket viktigt att vara tydlig med storlek, lyftmöjlighet, hur själva boden sitter fast i grunden och hur stabil huskonstruktionen är. Eventuellt kan man behöva stadga upp väggarna. Det är enkelt, smidigt och kostnadsfritt att lägga upp en transportförfrågan. Ange de tidsramar som är lämpliga för dig och få alternativ från hundratals transportörer.

Billigast, snabbast eller miljövänligast – du bestämmer.