Har du saker som skall transporteras men som inte lämpar sig för att paketeras i en standardkartong eller som du vill ha upphämtade är lastbilstransport smidigast. Detta kan typiskt vara vitvaror som kylskåp, spis eller tvättmaskin som du vill transportera eller kanske köpt på blocket elelr på auktion. Dessa är oftast för stora att transportera i en bil, men är väldigt smidiga att lasta i en lastbil som redan har en transport på sträckan.

Följande kan vara bra att tänka på när man skall transportera vitvaror:

  • För att frakta kylskåp behövs ofta lasthjälp. Om du inte kan hjälpa till att lasta själv så kommer det normalt att krävas två personer i lastbilen för lastning och lossning.
  • Transportera alltid vitvaror stående. Om de ligger ner kan delar lossna och då riskerar man att viktiga delar går sönder. Kyl och frys riskerar också att läcka. Fäst upp alla lösa sladdar med tejp för att de inte skall släpa i marken och riskera att gå av.
  • Var noga med att fästa upp luckor och dörrar, tex med tejp. På så vis underlättas bärandet och risken att saker går sönder minskar. Töm ugnen på plåtar och packa dem separat.
  • Om ett kylskåp eller frys är i drift är det viktigt att tömma det och avfrosta frysen för att det inte skall rinna ut vatten under transport. Detta kan ta flera dagar.
  • Tvättmaskiner innehåller ofta lite vatten. Se till att tömma dem innan flytt för att undvika tråkiga överraskningar under bärandet...

Använd PackBud när du vill boka transport eller behöver hjälp att frakta gods till ett bra pris. Det är enkelt, smidigt och kostnadsfritt att lägga upp en transportförfrågan. Ange de tidsramar som är lämpliga för dig och få alternativ från flertalet erfarna transportörer som kan hjälpa dig.

Hos Packbud finns hundratals transportörer registrerade, alla granskade, med lång erfarenhet och rätt certifiering.

Har du bråttom finns det alltid transportörer till hands som kan frakta ditt gods direkt, men om du är flexibel finns också billigare alternativ. Det speciella med Packbuds tjänst är att fraktbolag lägger ut sina existerande körningar vilket betyder att om du bara behöver frakta något mintre och är lite flexibel så kan du få plats i en existerande transport till ett bättre pris. Extra miljövänlig frakt!

Billigast, snabbast eller miljövänligast – du bestämmer.