Tiny house / hus på hjul / Attefallshus

Behöver du hjälp med en transport som liknar denna?

Sök din transport här
Kategori: Övriga fordon & delar / Husvagnar & Husbilar
Skapad av:
Privatperson
Skapad: 30 okt, 2018
Jobb-id: 286356 Verifierad
Lägsta bud: Inväntar bud
Status: stängd
Du kan inte redigera eller ta bort denna förfrågan
Beställare: h*********************2

Hämtas

75263 Uppsala Sverige
Gatuadress är inte fullt angiven
1 januari, 197001:00
1 januari, 197001:00

Lämnas

118 53 Stockholm Sverige
16 januari, 197001:00
17 januari, 197001:00
i

Markeringarna på kartan ska endast ses som preliminära punkter för hämtning och lämning.

Kategori: Övriga fordon & delar / Husvagnar & Husbilar

Tiny house / hus på hjul / Attefallshus

Längd: 170 mBredd: 25 mHöjd: 25 m
Vikt: 8.6 kg
Mer information:
Röjsåg
Beskrivning som angivits på Blocket:
Ett nybyggt hus på hjul eller "tiny house" från Tiny Home Factory är till salu. Huset kan användas som bostad, fritidshus, gästhus, kontor, ateljé mm.

TIPS: Läs mer om huset och företaget på: www.tinyhomefactory.se

Huset "Vilhelmina" är en hyllning till naturen, naturliga material och genuint hantverk. Olika sorters trä utgör den viktigaste delen av huset. Fårullsisoleringens fantastiska egenskaper skapar en behaglig innemiljö. Ekologiska färger så som den omtalat vackra äggoljetemperan, träoljor, lasyrer och vaxer som använts följer principen vid materialval rakt igenom.

Den av klassiska cirkusvagnar inspirerade graciösa formen med välvt tak, i kombination med de olika träslagens behagliga toner gör att huset utstrålar harmoni och ro. Under det höga taket, och tack vare de stora fönstren, ljusa kulörerna och väl genomtänkta planlösningar känner man sig ombonad men samtidigt är det ljust, luftigt och rymligt.

Massiva träreglar utgör stommen. Behandlad fårullsisolering i golv och väggar (12 cm) och i tak (14 cm) håller det varmt på vintern och svalt på sommaren. Yttertaket byggs upp av underlagsspånt, takpapp, spikläkt och takspån i motståndskraftig europeisk lärk. Väggarnas ytterpanel är kraftig granpärlspont, behandlad med ekologisk träolja och trälasyr. Som brukligt i klassiska cirkusvagnar fästs den med gyllene mässingsskruvar på spikläkt ovanför vindpapp.

Underredet är ett lastbilsunderrede som klarar flera tons vikt och som dras med traktor eller lätt lastbil. Tack vare de stora hjulen hamnar huset högt över marken och det finns en rymlig källare för praktisk förvaring. På den lilla verandan kan man sitta och njuta av omgivningen. En gammal pardörr i ek från 1700-talet som har restaurerats och förstärkts med ett kollage av olika träslag välkomnar en in i hemmet.

Inne har det massiva trägolvet betsats mörkt och behandlats med hårdvaxolja, innerpanelen på väggar och tak målats i varmvit äggoljetempera. Åtta fönster, varav ett rundfönster högt uppe i husets kortände släpper in rikligt med ljus.

Husets hjärta och främsta värmekälla är en 4 KW kamin som utmärks för sin extremt rena förbränning. Vilhelmina kan köpas utrustat med ett sol-vind-hybridsystem. Hälften av uttagen matas då med ström från denna gröna energi, den andra hälften från stadsnätet, ansluten genom ett kraftigt 3-fasuttag. På det sättet kan man alltid välja energikälla efter behov eller eget önskemål.

Förutom ett mysigt sovloft finns det både kök och kaklat badrum med torrtoa och dusch. Vattnet pumpas in och sparas i en 100 liter tank, värms av en genomströmningsvärmare på gasol, och fördelas med en 12 volts pump till dusch och kökskran. Köket är utrustat med gashäll, ugn, diskmaskin och kylskåpet. Som allt annat så är även köksbordet, diskbänken, alla skåp, hyllor och garderob tillverkade genom kärleksfullt hantverk.

Sökord: Tiny house. Hus på hjul. Villavagn. Friggebod. . Gästhus. Sommarstuga. Fritidshus. Studentboende.
Du kan inte redigera eller ta bort denna förfrågan