HÖSTPRIS Norlin 37

Behöver du hjälp med en transport som liknar denna?

Sök din transport här
Skapad av:
Privatperson
Skapad: 25 jul, 2018
Jobb-id: 250646 Verifierad
Lägsta bud: Inväntar bud
Status: stängd
Du kan inte redigera eller ta bort denna förfrågan
Beställare: l***********8

Hämtas

18234 Täby Sverige
Gatuadress är inte fullt angiven
1 januari, 197001:00
1 januari, 197001:00

Lämnas

Göteborg Sverige
Gatuadress är inte fullt angiven
1 januari, 197001:00
1 januari, 197001:00
i

Markeringarna på kartan ska endast ses som preliminära punkter för hämtning och lämning.

Kategori: Båtar / Båtar & Yachter

HÖSTPRIS Norlin 37

Längd: 12 mBredd: 3,5 m
Vikt: 8000 kg
Mer information:
Leverans segelbåt
Beskrivning som angivits på Blocket:
Vill ni segla en klassiker i moderniserad tappning? Designad för öppna hav men trivs lika bra i skärgården. Nu uppdaterad för att kunna seglas single-handed och har 4-7 kajplatser beroende på komfortkrav och familjestorlek.

Peter Norlin är kanske vår främste svenske båtdesigner och Norlin 37 är av de flesta ansedd en höjdpunkt bland de han sjösatte. Linjerna kom att inspirera många och senare ritade Sweden Yacht har mycket gemensamt. N37orna har oftast stannat länge hos sina ägare och åldrats väl, men det finns gränser för allt och efter 30+ år börjar åldern synas på de flesta. Det här exemplaret är det sist sjösatta (1997) och byggd på ett skrov från Helsingborgs båtvarv av ingenjör och duktig snickare i Karlshamn. Vi är andra ägarna.

Även fast hon är jämnårig med många Sweden Yacht 370 så har vi valt att modernisera henne mellan 2015-17. Säkerhet först med en ny modern Craftsman 4.42 hk diesel (samma Mitsubishi-motor som Vetus, som ger den tumregeln 5hk/ton). Sen seglingsegenskaperna med en ny rigg från John Mast som fick ersätta den lite för tunga ursprungliga Nautor-masten. Mast, bom, kick, furlex, löpande och stående rigg med vantskruvar, nytt 2016. Fallen nerdragna i sittbrunn, genom nya Spinnlock avlastare, som kompletterades med ett par också nya stora selftailing Lewmar vinschar. Segel har utvecklats mycket senare år, så tillsammans med en av Gransegels underleverantörer skräddarsyddes ny genua (130%) med Challenge Sailcloth nya Matrix väv, som tillät en radialskärning (extra formlivslängd). Nytt storsegel av samma duk adderades med genomgående lattor och två snabbrev. Under ytan ersattes den gamla propellern med en ny foldingpropeller (tvåbladig Flexofold). Redan när hon sjösattes hade godkände Peter Norlin en modernare roderform som ger bättre balans och utslag. Vi har tagit ur skumfyllningen för att undvika frostsprängningar och passade på att byta roderlager samtidigt. Vi kan lova att hon nu seglar bättre än sitt lys-tal. Peter skulle vara stolt och vi vågar kalla den en version 2.0.

Många andra detaljer är också och moderniserade. En ny spray-hood och ny toalett har ökat komforten. Kompressorn till kylen byttes samtidigt som gamla glödlampor blev LED för att ge den nya batteribanken bästa förutsättningar. Inredningen är i original. Hel och fin, men för den som prioriterar sommarstugekomfort mer än segling finns chans att sätta egen stil.

Om du är med så här långt och uppskattar vad ser och läst, finns en också komplett utrustningslista och fler bilder.

Hon väntar på land några veckor till för snabb besiktning och klar för sjösättning och många fina veckors segling forfarande i sommar.
Du kan inte redigera eller ta bort denna förfrågan