Uppdaterad 2023-09-04

PackBud lanserar ny bokningstjänst och digitaliserar Sveriges små åkerier

Inlagd 29 augusti, 2023, av PackBud

Transport Tech bolaget PackBud, grundat av bl.a. Thomas Fogdö 2012, har efter förra årets emission utvecklat och lanserat en helt ny generation av digital marknadsplats för transporter. Nu kan företag och privatpersoner söka, jämföra och boka en transport lika enkelt som ett hotellrum.

PackBud erbjuder svenska åkerier en digital tjänst för transportplanering, som gör åkarens inplanerade körningar matchningsbara med efterfrågade transporter på den digitala marknadsplatsen. På så sätt fylls åkarnas befintliga rutter på utan att skapa fler körningar. Det kan till exempel gälla transport av möbler, bohag, flyttlådor, fordon, båtar och vitvaror.

- "Genom marknadsplatsen optimerar vi varje planerad körning. Vi lägger extra fokus på att fylla åkeriernas returkörningar, som ofta åker helt tomma hem från ett uppdrag och det vill vi minimera. Det ger billigare transporter för beställaren, bättre lönsamhet för åkaren och en suverän effekt för miljön", säger Mattias Sjunnesson, vd och partner i PackBud.

PackBud kombinerar en egenutvecklad SaaS-tjänst anpassad för mindre åkerier med den digitala marknadsplatsen, så att systemet kan generera och visa varje åkares priserbjudande för en specifik transport direkt. Beställaren kan då söka, jämföra, boka och betala på en och samma gång.

- "Vi har redan över 100 åkerier anslutna till tjänsten. Många av våra åkerier har fram tills nu helt saknat ett anpassat digitalt verktyg för att hantera vardagen i verksamheten. Det är speciellt att få göra skillnad i en så etablerad och traditionell bransch. Samtidigt är det just det som är utmaningen - att bryta invanda mönster", avslutar Mattias Sjunnesson.

Bolaget håller precis på att avsluta ännu en emission för att skapa extra kraft i planerade satsningar på marknadsföring, försäljning och organisation.

Ett oväntat fel har inträffat. Vänligen ladda om sidan.Ladda om 🗙
Ansluten

Connected

Återansluter...

Inte ansluten

Ladda om sidan för att fortsätta

Ladda om

Inte ansluten

Ladda om sidan för att fortsätta

Ladda om