kör alltid fullUppdaterad 2023-08-29

Kör full så ofta det går!

Inlagd 24 augusti, 2023, av PackBud

Det är uppmaningen vi ger till alla svenska åkerier. Ska vi minimera miljöeffekten av transporter på våra vägar så behöver vi skapa förutsättningar för varje transportör att optimera fyllnadsgraden i varje planerad körning för att om möjligt köra fullastad så ofta det går – tur och retur.

Transportören saknar ofta det kundunderlag som behövs för att höja fyllnadsgraden ytterligare och framför allt för att förhindra att behöva åka med tom last i returen hem.

Samma resa har flygbranschen redan gjort. Via digitala marknadsplatser som Flygstolen.se och Seat24, får det enskilda flygbolaget möjlighet att sälja lediga platser till andra köpare än de som hittat direkt till leverantören. Det egna kundunderlaget räcker helt enkelt inte för att få varje flygning fullbokad. Fördelarna och vinsterna med optimerade välfyllda transporter har vi berört i andra bloggar tidigare men det tål att upprepas:

  1. Utmärkt för miljön
    Då det behövs färre körningar totalt för att transportera samma mängd gods.
  2. Lägre pris för beställaren
    När fler kunder och mer gods delar på samma körning.
  3. Större intäkt för åkaren
    När fokus ligger på att fylla på ledig yta som då ger högre omsättning för hela körningen utan att nämnvärt höja kostnaden för att utföra rutten.

Så när ruttoptimering av gods till redan planerade körningar ger bättre pris till beställaren, högre marginal till åkeriet och en betydligt grönare transport, då blir det helt okej att köra full.

PackBud.se (PackBud Market) är en digital marknadsplats för transporter. Här kan transportbehov matchas med ledig kapacitet hos svenska åkerier. Beställaren hittar en kostnadseffektiv transport som gör minsta möjliga klimatpåverkan genom att åkaren fyller på redan planerade körningar med ytterligare uppdrag.

Ett oväntat fel har inträffat. Vänligen ladda om sidan.Ladda om 🗙
Ansluten

Connected

Återansluter...

Inte ansluten

Ladda om sidan för att fortsätta

Ladda om

Inte ansluten

Ladda om sidan för att fortsätta

Ladda om