RUT-avdrag för Flytt och Transport

Nu är det klart. Riksdagen har beslutat om nya tjänster i rutavdraget. De nya reglerna innebär bland annat att flytt- och transporttjänster ger rätt till rutavdrag. De nya reglerna gäller för arbeten som utförs och betalas från och med den 1 augusti 2016.

 

Exempel på flyttjänster som från 1 augusti 2016 ger rätt till rutavdrag:

  • Flytt av bohag mellan bostäder. 
  • Flytt av bohag till och från magasinering, förutsatt att magasineringen sker under en kortare period och ingår som ett led i flytten.
  • Packning och uppackning.
  • Lastning, lossning eller annat iordningställande för transport.
  • Arbetstiden för transporten.
 

Däremot ger inte kostnader för flyttbil, drivmedel eller magasinhyra rätt till rutavdrag. Det innebär att arbetskostnaden ska särredovisas på flyttfirmans faktura. 

 

RUT-avdrag för flytt och transport

På bilden en av PackBuds anslutna flyttföretag som utför ett uppdrag åt en kund.

Kommentarer

Hej ! Tacksam för hjälp med Fråga kring Rut avdrag vid transport , Gäller bara RUT vid transport i samband med flytt - eller gäller det även transport i samband med köp? Mvh Annika Poppler
Hej Annika, När det gäller RUT så har vi haft dialog med Skatteverket. Följande får vi som svar: "RUT-avdrag för flytt-tjänster gäller endast vid flytt mellan bostäder. Där räknas exempelvis ej bilar, MC, fordon. Transport av enskilda möbler gäller inte heller för RUT-avdrag om det nu inte är så att det handlar om en flytt." Vår rekommendation till PackBuds anslutna transportörer är att kolla av med Skatteverket om man är osäker på vad som gäller. Samma rekommendation ger vi även till de som beställer transporter på PackBud. Hälsningar PackBud
Välkommen till PackBud

Hej!
Jag heter Mikael Funa och är en av grundarna till PackBud. Jag vill göra det enklare att beställa transporter. Dessutom vill jag ge möjlighet för transportörer och flyttfirmor att bättre kunna planera och optimera sina körningar. PackBud löser just detta! Vi skapar effektiva och hållbara transporter! Behöver du också hjälp med en transport? Skapa en kostnadsfri transportförfrågan och invänta prisförslag. Är du transportör och vill veta mer om PackBud? Läs mer och anslut dig kostnadsfritt här Ha en bra dag!

Transporttyper