Transportera släpvagnUppdaterad 2023-03-17

Skippa släpkärran nästa gång

Inlagd 17:e mars, 2023, av PackBud Customer Care

Det är lätt att bli ”bäste dräng” när det kommer till tillfälliga transporter. Något ska transporteras ett större antal mil och det får plats på en släpkärra. Det kan vara en veteranmoped man ropat in på en nätauktion som finns i en annan del av landet, eller en soffa som ska hämtas från släktingarnas sommarstuga. Det naturliga blir att man planerar in ett tillfälle då man tar sin egen tid i anspråk, hyr eller lånar ett släp och åker nytankad mot destinationen för att ett antal timmar senare vara på väg hem med lastad kärra. Efter det ska kärran köras tillbaka till ägare eller uthyrare. Lägg ihop din egen tid, den faktiska milkostnaden för bilen och eventuell hyra av kärra.

Ställ det sedan mot alternativet att låta samma gods hämtats upp av en transportör som ändå har vägarna förbi. Jämför både kostnad och miljöpåverkan. Att lägga på några hundra kilo till på en befintlig lastbil gör en i det närmaste obefintlig skillnad på fordonets miljöpåverkan jämfört med den bil med släp som enkom är ute på vägen för att köra ditt specifika gods och som dessutom åker helt tom på returen.

På PackBud specialiserar vi oss på att matcha uppkommet transportbehov med ledig kapacitet hos svenska åkerier. Beställaren ska kunna hitta en kostnadseffektiv transport som gör minsta möjliga klimatpåverkan. Tips från transportcoachen: Innan du hyr släp nästa gång – gör en transportsökning på packbud.com och satsa på en skön dag med familj och vänner i stället!


Du kan också läsa mer om att flytta enstaka möbler Här finns matnyttig information och tips och trix

Ett oväntat fel har inträffat. Vänligen ladda om sidan.Ladda om 🗙
Ansluten

Connected

Återansluter...

Inte ansluten

Ladda om sidan för att fortsätta

Ladda om

Inte ansluten

Ladda om sidan för att fortsätta

Ladda om