load_cargo_medium.jpgUppdaterad 2023-04-11

Hållbara transporter där alla är vinnare

Inlagd 11 april, 2023, av PackBud

Allt som oftast brukar insteget i miljövänliga hållbara lösningar vara förknippat med investeringar och ökade kostnader, åtminstone initialt. Inom transportsektorn har vi möjlighet att transformera oss för minskad miljöpåverkan och ökad hållbarhet utan större investeringar eller höjda kostnader. Lösningen är ruttoptimering, något som både beställare och åkare kan engagera sig i för alla tjänar på det – både när det gäller miljö och ekonomi.

Men vad är då ruttoptimering? Att ruttoptimera kan betyda olika saker men i detta sammanhang syftar vi på möjligheten att fylla de landtransporter som ändå är planerade att köras, med så mycket gods som möjligt och att returkörningen inte går tom. När vi höjer fyllnadsgraden i lastbilarna och minskar ner antalet tomma returkörningar händer det väldigt mycket bra saker på en gång.

  1. Utmärkt för miljön
    Då det behövs färre körningar totalt för att transportera samma mängd gods.
  2. Lägre pris för beställaren
    När fler kunder och mer gods delar på samma körning.
  3. Större intäkt för åkaren
    När fokus ligger på att fylla på ledig yta som då ger bättre marginal för hela körningen.

Så med andra ord, ruttoptimering av gods till redan planerade körningar ger bättre pris till beställaren, högre marginal till åkeriet och en betydligt grönare transport. Snacka om optimering! På PackBud specialiserar vi oss på att matcha uppkommet transportbehov med ledig kapacitet hos svenska åkerier. Beställaren ska kunna hitta en kostnadseffektiv transport som gör minsta möjliga klimatpåverkan. Åkaren kan fylla på redan planerade körningar med ytterligare uppdrag.

Ett oväntat fel har inträffat. Vänligen ladda om sidan.Ladda om 🗙
Ansluten

Connected

Återansluter...

Inte ansluten

Ladda om sidan för att fortsätta

Ladda om

Inte ansluten

Ladda om sidan för att fortsätta

Ladda om