Transport av golfbilar gav MLT en merintäkt

 

En transport av fyra golfbilar gjorde att företaget MLT Bud & Distribution AB kunde ta med sig extra gods på den redan inplanerade sträckan och ökade därmed lönsamheten för körningen.

 

PackBud Nordic AB heter företaget som förmedlar och hjälper privatpersoner och företag med transporter av den otympligare sorten. Via sin webb- och mobilbaserade tjänst www.packbud.com kan kunder få hjälp med transport av exempelvis möbler, kontorsutrustning, friggebodar, motorcyklar och mycket annat.

 

”Som transportör är det enkelt att hitta transporter som passar de körningar man vill optimera”, säger Mikael Funa, VD och grundare till PackBud. ”Transportören anger vilken typ av körningar denne är intresserad av. När en kund lagt in en transportförfrågan på PackBud erhåller transportören ett mail med en länk till förfrågan. Därefter kan transportören, om det känns rätt, lägga ett prisförslag på transporten”, fortsätter Mikael Funa.

 

Thomas Fogdö, som är en av grundarna till PackBud, ser med tillförsikt på framtiden. “Vi ser ett stort intresse för tjänsten, både från transportörernas sida och utifrån ett kundperspektiv. Fler och fler ser även miljövinsten med att så gott som det går, optimera utrymmet i fordonen som rullar på vägarna.”

 

MLT:s affärsområdeschef för Bud & Distribution i Uppsala, Daniel Åberg, är en som använder PackBuds tjänst för att optimera företagets körningar. Han tycker tjänsten är både nytänkande och positiv både ur ett ekonomiskt och ett miljöperspektiv.

 

”Senaste körningen vi fick via PackBud var 4 stycken golfbilar som skulle från Danderyd till Trosa, en sträcka som vi vanligtvis trafikerar. Vi hade plats över så jag gick in på PackBud och la ett bud på körningen. Kunden valde vårt bud rätt så omgående och vi utförde transporten enligt kundens önskemål”.

 

Enligt Daniel Åberg är detta positivt för alla parter. “Vi får mer jobb, kunden får hjälp med sin transport och tillsammans bidrar vi till en bättre miljö.”

 

Om PackBud Nordic AB

PackBud förmedlar paket- och godsleveranser för privatpersoner och företag. Genom användande av redan inplanerade transporter med ledig kapacitet kan PackBud och dess användare vara med och bidra till en minskning av den totala miljöpåverkan.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Adam Bengtsson Marknad/Sälj, sales@packbud.com, 020-121023

Mikael Funa VD & grundare, mikael@packbud.com, 0703-783166

 

Om MLT Bud & Distribution AB

I vår affärsidé ingår även att vi ska erbjuda våra kunder effektiva och lönsamma transportlösningar - med minsta möjliga miljöpåverkan och på ett tryggt transportsätt. Vår attityd till andra trafikanter ska vara positiv och våra fordon ska ses som ett föredöme i trafiken. Vi bedriver ett aktivt arbete med ständiga förbättringar inom dessa områden.

 

MLT har idag 44 anställda som handhar löpande administration och ekonomi samt arbetar med marknadsföring, försäljning, utveckling och drift. MLT har ca 150 delägare och sysselsätter totalt ca 450 personer.

 

Vårt verksamhetssystem omfattar områdena kvalitet, miljö och trafiksäkerhet. MLT är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001 och miljöcertifierade enligt ISO 14001. Vi är även trafiksäkerhetscertifierade enligt Sveriges Åkeriföretags standard.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Daniel Åberg, daniel.aberg@mltab.com, 020-121023